Leren Didgeridoo bespelen
Levenslicht
Didgeridoo leren spelen




   Bij voldoende deelname:
  Tjeerd: 06 4303 6483
 Email:
biodanza@levenslicht.net



















































































































 

Wanneer je wilt leren om dit fantastische instrument te bespelen (zie hierna voor verdere uitleg) dan is daar nu de gelegenheid voor: Tjeerd geeft weer een beginnersworkshop waarmee hij de ervaring heeft dat iedereen kan leren spelen, en sommigen zelfs inclusief de circulaire ademhaling.

Kosten: 50 Euro p.p. (didgeridoo te koop vanaf 20 Euro)

Klik hier om je in te schrijven. Je komt dan op een aparte pagina waar je wordt geholpen met het inschrijfproces.

Je aanmelding is definitief na ontvangst van het bedrag via onze webwinkel.

Bij annulering wordt tot vier weken voor de workshopdag 80% geretourneerd, daarna krijg je 50% retour.
Bij annulering na 1 week voor de aanvang van de workshopdag is het gehele bedrag verschuldigd.



Je leert de basistechnieken en een aantal effecten, en er wordt ruime aandacht besteed aan de circulaire ademhaling, waardoor je continu kunt leren spelen.
Didgeridoo spelen is leuk, rustgevend en gezond!



Wat een didgeridoo is

De didgeridoo komt uit de Aboriginalcultuur van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Het is een lange holle pijp, waar na enige oefening oerklanken aan kunnen worden ontlokt.
Het leukste is nog dat de leerling niets hoeft te weten van muziek of ritmes. Alle klanken die uit de didgeridoo komen zijn mooi en ieder instrument heeft weer zijn eigen geluid. De diverse klanken werken op de lachspieren, en gaandeweg komt met de ontspanning ook een scala aan verschillende klanken.
Het spelen bestaat uit technieken die iedereen kan leren.

De didgeridoo wordt bij de Aboriginals traditioneel uitsluitend gebruikt bij ceremoniën en rituelen. Het is een instrument wat diep doorwerkt in het menselijk gestel, wanneer je de klanken hoort, maar vooral wanneer je het bespeelt.
In Duitsland wordt dit instrument door artsen geadviseerd bij diverse problemen, zoals ademhalingsproblemen en rusteloosheid.
Het bespelen van het instrument heeft dan ook een rustgevende werking en stimuleert een diepe buikademhaling. Mede daardoor kan het een uitkomst zijn bij snurkproblemen en de ademhalingsstoornis apneu.



In de loop van de workshop komen de verschillende technieken aan de orde, zoals de kangaroe, de boemerang, boventonen en ook de circulaire ademhaling, een manier van ademen die er voor zorgt dat er continu klanken uit de didgeridoo komen.
In feite is de ademhaling niet circulair, maar kan er beter gesproken worden over de "doedelzak ademhaling", waarbij het luchtreservoir in de wangen als doedelzak fungeert.
Dit reservoir geeft de mogelijkheid om het geluid door te laten klinken en tegelijkertijd adem te halen door de neus. Deze ademhalingstechniek wordt tegenwoordig ook bij diverse conventionele blaasinstrumenten gebruikt.




Een deelneemster deelde het volgende:

Heb afgelopen zomer een workshop didgeridoo bij jou gevolgd en inmiddels heb ik de slag te pakken.
Nu is het blazen echt leuk! In het begin heb ik niet eens zoveel geoefend omdat ik het enigszins frustrerend vond. Maar beetje bij beetje kreeg ik door wàt ik nou eigenlijk oefenen moest en sinds kort heb ik het ineens te pakken. Kan het nog niet heel lang achter elkaar, maar ik ga nu door met blazen.

Margreet